Om oss

Vilka är Fikasac?

Fikasac grundades av syskonen Josefin & Niklas Larsson sommaren 2018. Det började med en idé och ett eget hemmagjort exemplar som sedan utvecklades till en affärsidé. Därför bestämde vi oss för att starta Fikasac & börja tillverka denna härliga produkt.

Varför Fikasac?

Namnet kommer ifrån det vi svenskar gillar mest, fika. Vilket enligt oss representerar lugn, bekvämlighet och avkoppling i vardagen.

Vad är så speciellt med Fikasac?

Våra säckar är fyllda med strimlat skumgummi av hög kvalité, som dessutom är en restprodukt från en lokal skumgummifabrik. Istället för att detta spill returneras eller eldas så tar vi hand om det som går att använda. Denna fyllning ger en härligt fluffig komfort om man jämför med andra likvärdiga produkter som innehåller frigolit/plastkulor. Dessa säckar kommer omslutas av ett härligt och mjukt yttertyg som kommer vara avtagbart för att enkelt kunna tvättas när det behövs. Fikasac kommer att tillverkas lokalt i Sverige. Vi kommer att kunna börja sälja våra produkter under våren 2020. Till en början kommer vi att erbjuda två modeller i två olika storlekar respektive. Vi håller aktivt på att ta fram nya designer och våran produktkatalog kommer att expandera under årets gång.

Vi har ingen butik i dagsläget utan alla beställningar sker via våran hemsida.

självklart kan ni höra av er till oss och komma på besök för att titta, känna och prova våra produkter. Vi kommer även vara på event med säckar för avkoppling.


Följ oss gärna på vår Facebook sida samt Instagram för aktiv uppdatering.


Vårat miljötänk

Vi har haft miljön i stor åtanke när vi började leta efter material för våra säckar. Allt började när vi fick nys om att en lokal skumgummitillverkare skickade iväg spill för att eldas upp, och till och med betalade för att forsla bort det.

Då insåg vi att vi hellre kan ta vara på såndant som slängs och eldas än att köpa nyproducerat skumgummi. Då allt strimlas till små bitar så passade detta perfekt för oss. Skumgummitypen är av en formåterskapande karaktär som gör att den återtar sin form efter att ha tryckts ihop. Vi väljer noggrant ut rätt skumgummi typ för bästa komfort.

Skummgummit kommer från Laholm, yttertyget köper vi in från en grossist i Göteborg.

Skumgummit strimlas, innersäckarna samt yttertygen sys, säckarna fylls och vakuumförpackas i Ljungby och sedan levereras till oss i Halmstad.

Vi tar varsamt hand om restprodukter och håller all form av produktion inom en radie av 15 mil, vilket vi är stolta över.


Skötselråd och garantier

Yttertyget kan tvättas men enbart i 30 grader och det får ej torktumlas.

1 års garanti vid normal användning så länge skötselråd följs.

Innersäckarna är fyllda med skumgummi, detta tål inte vatten så all form av vätskeskada mot säcken häver garantin.

Vi ser även att du är försiktig med vassa föremål som knivar och saxar i närheten av din Fikasac.

Fikasac kan välja att kostnadsfritt reparera produkten, skicka en ersättningsartikel till dig, förse dig med en utbytesdel eller återbetala inköpspriset.

Om det uppstår problem av något slag, kontakta oss via vår mail: info@fikasac.se så hjälper vi dig med dina frågor och funderingar.

Försök inte reparera trasiga produkter själv. Kontakta oss isåfall omedelbart.